- 12 Eylül 2023
- Yayınlayan: admin
- Kategori: Blog
Japonya Gezi Rehberi
Japonya’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, Japonya’nın tadını çıkarmanıza yardımcı olacak bazı seyahat tavsiyeleri verebilirim. Japonya’nın ilginç kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle dolup taşan bir konumdur. Japonya seyahatinizden önce vize gerekliliklerini ve diğer seyahat evraklarını kontrol edin. Vize gerekli olabilir, ancak bazı ülkeler muafiyet hakkına sahip olabilir. Seyahat edenler Japonya’yı ilkbaharda (Nisan-Mayıs) ve sonbaharda (Eylül-Kasım) ziyaret etmelidir. Çiçeklerin açtığı, yaprakların canlandığı dönemlerdir. Kış ayları (Aralık’tan Şubat’a kadar) buradaki kayak ve diğer kış aktiviteleri için en iyi aylardır.
Japonya’da Ne Yenir?
Japon mutfağının çeşitliliği, tazeliği ve lezzeti oldukça fazladır. Taze deniz ürünleri (balık, karides, midye vb.) ve özel pirinç bir araya getirilerek Japon mutfağının en bilinen yemeği olan suşi oluşturulur. Suşi servisi yapan restoranlarda çok çeşitli suşi bulunur. Japonya’da popüler olan ramen, çorba ve erişte yemeğidir. Farklı sistem ve tarifeler mevcut olabilir. Tonkotsu, miso veya shoyu bazlı Ramen en popüler olanıdır. Tempura, deniz ürünleri (karides gibi), sebzeler veya mantarlar gibi çıtır malzemelerden oluşan bir yemektir. Ince bir tempura sosu eşliğinde. Yakitori, şiş üzerinde servis edilen ızgara tavuk etinden yapılan bir Japon lezzetidir. Tavuk eti, karaciğer, kalp ve diğer iç organlar da dahil olmak üzere hala birkaç parça var. Bir tür kalın, çıtır omlet veya gözleme olan okonomiyaki, “beğeninize göre seçebilirsiniz” anlamına gelir. Sebze, et, balık ve soslarla desteklenir. Udon ve soba eriştesi, birçok farklı mutfakta popüler olan iki tür Japon eriştesidir. Soba, buğday ve arpa unundan üretilen daha kalın bir erişte çeşididir. Geleneksel Japon mutfağının yüksek sanatı, Kaiseki olarak bilinen çok özel bir ziyafette vücut buluyor. Japon mutfağının karmaşıklığını sembolize eder ve çok sayıda küçük besinle doludur.
Japonya’da Ne Yapılır?
- Kyoto’nun tapınaklarına ve Şinto tapınaklarına ziyaretler: Kyoto, geleneksel Japon kültürü için önemli bir merkezdir. Fushimi Inari Taisha (Binlerce Kırmızı Torii Kapısı), Kinkaku-ji (Altın Tapınak) ve Ginkaku-ji (Gümüş Tapınak) gibi birçok tapınağa ve tapınağa gidebilirsiniz.
- Tokyo’da Şehir Hayatını Keşfetmek: Tokyo dünyanın en büyük şehirlerinden biridir. Shibuya Kavşağı, Akihabara (elektronik ve anime bölgesi), Tokyo Kulesi ve Asakusa Tapınağı’na gidebilirsiniz.
- Fuji Dağı’na Tırmanmak: Japonya’nın sembolik dağı olan Fuji Dağı’na tırmanmak sevilen bir hobidir. Tırmanış için temmuz ve ağustos ayları ideal aylardır.
- Hiroşima ve Miyajima Adası’nda barış anıtı: Atom bombasının anısına dikilen Hiroşima Barış Anıtı, Hiroşima’da bulunuyor. Yakındaki Miyajima Adası’nda “yüzen” Itsukuşima Tapınağı’nı da ziyaret etmelisiniz.
- Osaka’da Lezzetli Yemekler: Osaka, Japonya’nın gastronomi başkenti olarak ünlüdür. Dotonbori Caddesi’nde sokak yemeklerinin tadına bakabilir ve Osaka Kalesi’ne gidebilirsiniz.
- Japonya Alpleri’nde Trekking: Japonya Alpleri, Japonya’da bulunan muhteşem bir dağ silsilesidir. Bu bölgedeki Kamikochi, Hakuba ve Tateyama-Kurobe Alpleri gibi yerleri ziyaret edin.
- Japonya’da Onsen (Kaplıcalar): Japonya’da onsen (Kaplıcalar) dinlenebileceğiniz bir yerdir. Ünlü onsen mekanları arasında Beppu, Kusatsu ve Hakone bulunur.
- Geyşa Gösterileri Geleneksel Japon eğlencesinin temelini oluşturan geyşa (veya geyşa) performansları Kyoto’da görülebilir. Gion ve Pontocho’nun Geyşa bölgelerine erişilebilir.
- Tokyo ve diğer büyük şehirler çok sayıda müze ve galeriye ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle sevilen müzeler arasında Ghibli Müzesi ve Tokyo Ulusal Müzesi bulunmaktadır.
- Japon Festivallerine Katılmak: Japonya, çeşitli canlı ve geleneksel festivallere ev sahipliği yapmasıyla tanınır. Mesela Kyoto’daki Gion Matsuri ve Osaka’daki Tenjin Matsuri gibi etkinliklere gidebilirsiniz.
Japonya Kültürü Nedir?
Japon kültüründe geleneksel değerlere oldukça değer verilmektedir. Bağlılık, saygı, tevazu, sadelik ve çalışkanlık bu değerlerden bazılarıdır. Japon toplumunun temeli bu ideallerdir. Şintoizm ve Budizm, Japon kültürünü etkileyen iki önemli dindir. Budizm Japonya’ya daha geç gelip birçok Japon tapınağının temelini oluştururken, Japonya’nın geleneksel dini olan Şintoizm doğaya, ruhlara ve tapınaklara daha fazla önem verir. Kimono, Japonların kullandığı geleneksel kıyafetlerin adıdır. Bu zarif ve canlı elbiseler resmi etkinliklerde, düğünlerde ve dini ritüellerde giyilir. Daha hafif bir yaz kimonosu olan Yukata da sıklıkla giyilir. Chanoyu veya çay töreni, Japon kültürünün önemli bir yönüdür. Çay hazırlanıp servis edilirken misafirperverliği, sadeliği ve saygıyı bünyesinde barındıran ritüel bir tören yapılır.
İkebana, çiçeklerin çekici bir şekilde sunulması uygulamasıdır. Origami olarak bilinen kağıt katlama tekniği, renkli kağıtlardan çeşitli yaratıklar ve nesneler yaratmak için kullanılıyor. Japonya, animasyon ve manga (çizgi roman) alanındaki ürünleriyle ünlüdür. Bu sanatsal türler dünya çapında yaygındır ve Japon gençlik kültüründe önemli bir rol oynamaktadır. Japon geleneksel müziğine gagaku denir ve çeşitli seslerden ve enstrümantal kombinasyonlardan oluşur. Taiko davulları ve diğer vurmalı çalgılar Japon kültüründe çok önemlidir. Japon kültürü doğaya ve peyzaj sanatına çok değer verir. Bu miras, ukiyo-e su manzaraları ve tahta baskılar gibi sanat eserlerini içerir. Japonya, volkanik faaliyetinin bir sonucu olarak çok çeşitli onsenlere (kaplıca suyu kaynakları) sahiptir. Onsenler Japon kültürünün bir parçası olan önemli dinlenme ve dinlenme mekanlarıdır. Japon tiyatrosunun iki klasik formu olan Noh ve Kabuki, birlikteaka gibi Japon kültürünün önemli sanatsal ifadeleridir. Bu tiyatro türleri ritüelistik yönleri, geleneksel kıyafetleri ve maske kullanımını içerir.
İlginizi çekebilir: Özel Jet Kiralama Hizmeti
Japonya gezisi kaç gün olmalı?
Japonya'ya tatilinizi minimum 7 gün, maksimum 15 gün olarak planlayabilirsiniz.
Japonyada kaç gün kalınır?
Türkiye ile Japonya arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşması’na göre halkımız Japonya'ya tatil veya iş amaçlı ziyaretlerde üç ay süreyle vizeden muaftır.
Japonya hangi ayda gidilir?
Mart sonu ve Nisan başı ile Eylül ve Kasım ayları Japonya'yı ziyaret etmek için ideal zamanlardır. İlkbaharda ülke sakura ağacı dallarıyla kaplanır, ancak sonbaharda sessiz bahçeler ve parklar kızıl, turuncu ve altın sarısı tonlarına bürünür.