Güney Kore Tatili Gezi Rehberi | Yemekleri

Kore Yarımadası’nın güney kıyısında Güney Kore yer alır. Ülkenin coğrafyası dağlık ve engebelidir. Sarı Deniz ve Japonya Denizi sırasıyla doğuda ve batıda sınır komşusudur. Güney Kore aynı zamanda Jeju Adası gibi önemli adaların da sahibidir. Yaklaşık 52 milyon kişi Güney Kore’yi evi olarak görüyor. Bu nüfusun çoğunluğu Seul’de ve onu çevreleyen büyük şehirlerde yaşıyor. Güney Kore’de resmi ve en yaygın kullanılan dil Korecedir. Kalabalık şehirlerde ve popüler turistik yerlerde İngilizce sıklıkla anlaşılmaktadır. Ekonomik açıdan Güney Kore önemli bir küresel katılımcıdır. İnovasyon, teknoloji ve otomotiv sektörü gibi alanlarda öncüdür. Samsung, LG ve Hyundai gibi uluslararası firmaların genel merkezleri ülkede bulunmaktadır.

Güney Kore’de Ne Yenir?

  • Kimchi: Güney Kore’nin ulusal yemeği olarak bilinen kimchi, fermente lahana (çoğunlukla beyaz lahana) ve baharatların birleşiminden üretilen bir çeşit turşudur. Her öğünde garnitür olarak kimchi bulunur.
  • Bulgogi: Bulgogi, soya sosu, şeker, sarımsak ve diğer baharatlarla marine edilmiş ince dilimlenmiş etin (genellikle sığır eti) ızgarada pişirilmesiyle üretilen bir yemektir. Bulgogi yapraklara ve pirince sarılarak yenir.
  • Bibimbap, pişmiş pirincin üzerine çeşitli sebzeler, et veya tofu, kimchi ve soslar konularak yapılan bir pirinç yemeğidir. Bu maddeler bir araya getirilip tüketiliyor.
  • Pirinç keki (tteok) kızartılır ve tteokbokki olarak bilinen bir tabakta kırmızı biber sosu (gochujang) ile servis edilir.
  • Bulgur: Genellikle et, sebze ve baharatlarla yenen bulgur adı verilen yemeği oluşturmak için çeşitli tahıllar işlenir.
  • Japchae: Bu yemeğin yapımında cam erişte, sebzeler ve et kullanılır. Tipik olarak, tatlandırmak için susam yağı ve soya sosu kullanılır.
  • Samgyeopsal, kalın dilimlenmiş domuz etinin ızgarada pişirildiği ve yapraklı ambalajlarda yenildiği bir yemektir. Genellikle aile üyeleri veya yakın arkadaşlar katılır.
  • Jjigae: Jjigae, Güney Kore’de popüler olan bir çorba türüdür. Doenjang jjigae (fermente soya fasulyesi çorbası) ve kimchi jjigae (kimchi çorbası) gibi başka türleri de vardır.
  • Haemul Pajeon: Bu ince ve çıtır deniz ürünleri yemeğinin yapımında kalamar, karides, midye ve yeşil soğan kullanılıyor. Genellikle yanında soslar da verilir.
  • Mandu: Güney Kore mantısı olarak da adlandırılan mandu, bir çeşit içi doldurulmuş hamur işidir. Buharda pişirilen, haşlanan veya tavada kızartılan türleri vardır.

İlginizi Çekebilir: 2 Kişilik Helikopter Fiyatları

Güney Kore’de Nereler Gezilir?

Güney Kore’nin başkenti Seul, modern bir metropol ile geleneksel bir şehrin melezidir. Bukchon Hanok Köyü, Changdeokgung Sarayı ve Gyeongbokgung Sarayı gibi tarihi ve kültürel mekanlara gidebilirsiniz. Ayrıca Seul Kulesi, Myeongdong ve Gangnam mahallesi gibi tanınmış yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Gyeongju, Kore’nin tarihi başkenti olarak kabul edilir ve çok sayıda eski tapınağa, mezara, anıta ve esere ev sahipliği yapar. Burada görülmeye değer yerler Bulguksa Tapınağı ve Seokguram Mağarasıdır. Güney Kore’nin ikinci büyük şehri olan Busan, ünlü bir balıkçı limanı olan Haeundae Plajı ve Jagalchi Balıkçı Pazarı dahil olmak üzere çok sayıda popüler turistik destinasyona ev sahipliği yapmaktadır. Güney Kore’nin en büyük adası olan Jeju Adası, nefes kesen doğal güzelliğiyle ünlüdür. Burada Seongsan Ilchulbong Zirvesi, Jeju Mani Çukuru ve Hallasan Dağı gibi yerleri keşfedebilirsiniz.

Güney ve Kuzey Kore sınırında bulunan DMZ, turistlere Kore Savaşı’nın kalıntılarını görme şansı veriyor. Panmunjom ve Inje’deki DMZ turu bu bölgeyi görmenin en sevilen yollarındandır. Bu şehir geleneksel Kore kültürünün korunmasıyla ünlüdür. Hahoe Köyü, Gyeongsangbuk-do Müzesi ve Andong Hançong Makguli Caddesi gibi yerlere gidebilirsiniz. Güney Kore’nin güney kıyısındaki Dadohae Denizi Ulusal Parkı adalara, kayalık plajlara, dalış alanlarına ve diğer doğal ihtişamlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgedeki popüler tatil noktaları arasında Tongyeong ve Geoje Adası bulunmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hwaseong Kalesi, şehrin şöhret iddiasıdır. Aynı zamanda Suwon’un tarihi sokakları ve geleneksel hanok köyleri turistlere şehrin geçmişine dair bir fikir veriyor.

Jet mi Daha Hızlı Yoksa Uçak mı?

Güney Kore’de Ne Yapılır?

Bulguksa Tapınağı, Changdeokgung Sarayı ve Gyeongbokgung Sarayı gibi tarihi yerlere gidin. Geleneksel Kore evlerini görmek için Bukchon Hanok Köyü’nü ziyaret edin. Andong’daki Hahoe Köyü gibi tarihi yerleşim yerlerini ziyaret edin. Kore mutfağında pek çok farklı tat ve baharata rastlamak mümkündür. Samgyeopsal, Bulgogi, Bibimbap, Kimchi ve Tteokbokki gibi tatlara sahip yemekleri deneyin. Kore mutfağı derslerine katılmak size kendi yemeklerinizi nasıl hazırlayacağınızı öğretecektir. Jeju Adası’nın nefes kesici doğal güzelliğini keşfedin. Muhteşem plajları, Jeju Mani Çukuru’nu ve Hallasan Dağı’nı keşfedin.

Kore’nin ünlü kozmetik ve giyim kreasyonları hakkında bilgi edinmek için Myeongdong ve Dongdaemun gibi tanınmış perakende bölgelerini ziyaret edin. Gevşemek için bir tür Kore saunası olan jjimjilbang’ı ziyaret edin. Sıcak taş masajları, soğuk yüzme havuzları ve çeşitli sıcaklıktaki saunalar vardır. Tırmanarak veya yürüyüş yaparak Kumgang Dağları veya Seoraksan Dağı gibi doğal yerleri ziyaret edin. Dadohae Denizi Milli Parkı’nın okyanusunun ve adalarının keyfini çıkarın. Geleneksel Kore kıyafetleri hakkında bilgi edinmek için hanbok giymeyi deneyimleyin. Kültür hakkında daha fazla bilgi edinmek için geleneksel Kore çay ritüellerine katılın.

K-Pop konserlerine katılın ve tanınmış K-Pop gruplarının canlı performanslarını izleyin. Güney Kore’de yapılan ünlü Kore dizilerinden bazılarını birkaç saat izleyin.Busan ve Seul gibi büyük şehirlerdeki gece hayatının avantajlarından yararlanın. Barları, kulüpleri ve canlı müzik sunan yerleri ziyaret edin. Güney Kore’de düzenlenen festivallerde geleneksel dansları, atıştırmalıkları ve etkinlikleri keşfedin.

Jet Uçaklar Ne Kadar Yakar? Jet Uçak Türleri

Kore’de gezmek için ne kadar para lazım?

Koreliler inanılmaz derecede saygılı ve iyi insanlardır. Seul’de en az 4 gün geçirmenizi tavsiye ederim. Büyüklüğü nedeniyle yukarıda saydığım yerleri keşfetmekle ancak dört gün geçirebildik. Bir hafta kalsanız bile sıkılmazsınız. Seul çok çeşitli turistik mekanlara ve turistik mekanlara sahiptir.

Güney Kore’de kaç gün kalınır?

Güney Kore’ye seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize gerekmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 180 gün içerisinde toplam 30 gün süreyle vizesiz giriş hakkı tanınıyor.

Yeni Planör Uçak Fiyatları

Güney Kore Türkiye kaç saat sürer?

İstanbul-Seul uçuşları ortalama 9 saat 54 dakika sürmektedir.

Güney Kore hangi ayda gezilir?

Güney Kore’ye seyahat etmek için en popüler zamanlar arasında, havaların soğuması ve ağaçların yapraklarını dökmesi nedeniyle kendine özgü doğal manzaralarıyla hayranlık uyandıran eylül ve kasım ayları yer alıyor. Yürüyüşçülerin Güney Kore’yi haziran, temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmeleri tavsiye edilir.

Maldivler: Gezi Rehberi, Yemekleri ve Kültürü



Bir yanıt yazın

0552 330 37 09